Sony představuje novou řadu přenosných USB dobíjecích zdrojů

4. listopadu 2014

Určitě se již každý z Vás setkal s tím, že baterie vašeho telefonu, tabletu, či fotoaparátu došla zrovna ve chvíli, kdy jste to nejméně potřebovali.

Abyste mohli své přístroje dobíjet kdykoli a kdekoli, jsou již nějaký čas na trhu tzv. přenosné USB dobíjecí zdroje. Společnost Sony má ve výrobě baterií všeho druhu dlouhodobou historii. Nyní zaujímá jednu z předních pozic i na trhu s USB zdroji, především z pohledu inovací a technologií.

Pro podzimní trh značka Sony rozšířila svoji nabídku současných přenosných USB dobíjecích zdrojů o tři nové modely. Na výběr je několik různých kapacit a barevných variant takže máte jistotu, že budete mít vždy s sebou dost „šťávy“ pro vše, co potřebujete.

Všechny tři nové modely se dodávají přednabité na 80 % kapacity, takže je lze použít ihned po vybalení. Baterie jsou vybaveny 1,5A USB výstupem, takže nabíjení přístrojů je dostatečně rychlé. Na energetické články baterií Sony použilo svou speciální technologii Sony’s Hybrid-Gel, která zaručuje energetickou stálost článků a garantuje, že i po tisíci nabití baterie ztratí max. 10 % své kapacity. Díky tomu mají dobíjecí zdroje Sony dlouhou životnost a hlavně zaručují bezpečnost při používání.

CP-V5: Váš ideální společník na cesty

USB dobíjecí zdroj CP-V5 s hmotností pouhých 145 g se může pochlubit 5000mAh Li-ion baterií, která stačí na dvě plná dobití vašeho chytrého telefonu (v závislosti na kapacitě baterie). LED diody oznamují zbývající kapacitu nabíjecího zdroje a informují o stavu baterie. Model CP-V5 se bude nabízet v černé, bílé, modré a zelené barvě. Má speciální povrchovou úpravu proti poškrábání, aby si i při častém používání udržel vysoký lesk. Cena 965 Kč.

CP-V10: Spousta energie pro všechna vaše mobilní zařízení

Dobíjecí zdroj Sony CP-V10 vám „bude krýt záda“ i při těch nejnáročnějších aktivitách, kdy potřebujete baterii. S rozměry pouhých 72,0 mm x 127,0 mm x 17,5 mm a hmotností jen 245 g nabízí kapacitu 10000mAh, což je zásoba energie dostačující až na čtyři dobití telefonu nebo jedno a půl nabití tabletu či na několikanásobné dobití jiných přenosných zařízení – např. digitálních fotoaparátů jako je Sony RX100M3.  I tento dobíjecí zdroj má inovativní speciální povrchovou úpravu proti poškrábání. Jeho černá barva je chráněna proti opotřebení při každodenním používání. I proto je CP-V10 nezbytným společníkem na cestách nebo ve dnech, které kladou zvýšené nároky na vaši baterii.  Navíc má přepínač, který zabraňuje náhodnému a nechtěnému vybití. Čtyři LED diody hlásí stav nabití a i díky tomu máte snadnou a přehlednou kontrolu nad svým dobíjecím zdrojem. Cena 1 790 Kč.

CP-V3 – nezbytné příslušenství pro uživatele chytrých telefonů

Inovovaný CP-V3 je nejmenší model v nové nabídce a disponuje Li-ion baterií o kapacitě 3000mAh. Jeho malé rozměry 38,8×99×19 mm z něho dělají ideálního společníka na cesty. Nabízí způsob, jak si plně dobít váš chytrý telefon, fotoaparát či chytré hodinky. Model CP-V3A se bude nabízet v bílé, modré a fialové barvě, takže si můžete vybrat variantu, která se nejlépe sladí s vaším stylem. Cena 749 Kč.

CP-V3 & CP-V5 jsou v evropské distribuci od října 2014.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

1 komentář

  1. Jan Navrátil

    Lis 5, 2014 v 12:09

    Zdravím.
    Docela drahé, řekl bych. A obecně nepraktické. Ale což – kdo si pořídil nějaký současný ve všem nenažraný pseudosmartphone, měl by počitat s tím, že při aktivní práci s sebou bude muset tahat další krabičku podobné velikosti, rozměrů a nemalé ceny.

    Mimochodem, pan autor zřejmě netuší, že baterie se v telefonech coby zdroj energie používaly naposledy někdy na přelomu století, ži spíše ve století minulém, a že LED = „Light Emmiting Diode“

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *