spa

8. listopadu 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: prezentace Společnosti přátel Afriky (SPA)

Cílová skupina: široká veřejnost, členové SPA

Typ projektu: amatérská tvorba

Použité technologie: XHTML, CSS

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Petr Dovičín


Komentář Plaváčkův

Dá-li se věřit zeměškrabům (archeologům), pak se kolébkou civilizace stala nenápadná propadlina v samotném srdci dnešní rovníkové Afriky. Olduvaiská rokle v Tanzánii byla tím místem, kde poprvé rozum zvítězil nad pudem a první opičák se na nejistých zadních končetinách vydal na cestu k civilizaci trvající téměř tři a půl milionu let. Darwinova teorie sice tvrdí něco jiného, ale většina seriozních vědců se, dle mého soudu oprávněně, domnívá, že skutečným hnacím impulsem k přeměně lidoopa v téměř rozumně myslícího tvora nebyla evoluce, ale opičákova věčně nespokojená družka, kterou už omrzelo stísněné a neútulné prostředí třetího nadstromního podlaží jejich 1+v.k. (větev a kapradí) a po bouřlivé výměně názorů vyhnala svého druha z bezpečí výšin do nejistého a nebezpečného tmavého přízemí deštného pralesa. Tam pak nešťastník potkal osudem stejně postižené kolegy, z nichž se záhy vyklubali veselí a moudří chachaři, jejichž prvním historickým počinem bylo založení výběrového Klubu svobodných mládenců a civilizace jako takové.

I díky nim si dnes můžete dopřát zážitek z nepříliš rozsáhlého webu honosícího se názvem Společnost přátel Afriky. Upřímně řečeno, až poslední položka navigačního menu skýtá slušnou porci zajímavých informací, ale to už se jedná o projekt, který není součástí dnešního hodnocení. Mám-li přiznat barvu, z grafické podoby webu jsem příliš nadšen nebyl, víc než co jiného připomíná první neumělý pokus začínajícího amatérského webdesignéra. Toto podezření se mi nakonec potvrdilo, což ale nic nemění na faktu, že rozsahem nevelký projekt je zcela určitě pro přátele Afriky, k nimž se řadí i má ctěná maličkost, jistým přínosem. A to i přesto, že Bulletin, který zcela určitě obsahuje spoustu zajímavých postřehů, je k dispozici pouze ve formátu PDF.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *