ZONER převádí 10.000 zákazníků inPage na HTTPS a HTTP/2

11. dubna 2016

ZONER to myslí s rozšířením HTTPS protokolu pro všechny zcela vážně. Právě přesunul přes 10.000 zákazníků inPage na zabezpečený protokol HTTPS. Proč a jak to udělal se dozvíte v tomto článku. Navíc pro vás máme novinku: Přechod na šifrovaný protokol nyní probíhá hladce z hlediska návštěvnosti z vyhledávání i na Seznamu.

Nástroj k zabezpečení celého internetu – SSL certifikát Basic DV

Před nedávnou dobou ZONER představil nový bezplatný SSL certifikát od největší certifikační autority světa – Symantecu. Dlouho běžel v testovací verzi bez důvěryhodné certifikační autority. Nyní od 1.4.2016 jsou SSL certifikáty plně důvěryhodné. Jsou vydávány s certifikační autoritou Geotrust. Zákazníci ZONERu si ho k doméně aktivují snadno přímo ve své administraci. Pro demonstraci použijeme se svolením zákazníka s inPage Mini, která je k registraci domény zdarma.

https-stromkybercik

 

10.000 zákazníků inPage nyní na HTTPS a HTTP/2

ZONER nejprve připravil své servery, na kterých běží zákaznické prezentace inPage, pro snadné nasazení SSL certifikátů a k podpoře HTTP/2. Informoval předem své zákazníky a právě dne 11.4.2016 je převedl automaticky a profesionálně na šifrovaný protokol HTTPS. Zde vidíte velmi kvalitní výsledek v testu SSLlabs.com.

SSL labs test inPage

V rámci této změny běží automaticky všechny inPage i na rychlejším protokolu HTTP/2. Pokud by přece jen někdo nechtěl webové stránky na šifrovaném protokolu, může si ve své administraci přesměrovat HTTPS zpět na HTTP.

Problém u webů s HTTPS na Seznam.cz vyřešen

Propadu návštěvnosti při přechodu na nový protokol se již dlouho nemusíte obávat u Googlu. Ten webovým stránkám se správně nasazeným a přesměrovaným https dává i body navíc. Oproti tomu český Seznam bojoval dlouho s novým trendem. Ani ne z pohledu zabezpečení, ale dlouho si nedokázal poradit s indexací přesměrovaných webů. Poté dlouho testovali nový algoritmus.  Až nakonec minulý týden tým vyhledávání Seznamu oficiálně zveřejnil, že zvládá indexaci i velkých webů s přesměrováním na HTTPS.

Vypadá to, že jedno velké dogma o propadu návštěvnosti z organického vyhledávání již neplatí. Nyní hraje již vše pro přechod na zabezpečený protokol. Bezplatné SSL certifikáty, snadné a správné automatické nasazení a plná podpora prohlížečů. I vy můžete mít svou doménu na HTTPS. Stačí si ji zaregistrovat, či převést k ZONERu. Využít můžete projekt CZECHIA.COM.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *