5 českých blogů s radami nejen o web copywritingu

10. června 2016

Zajímáte se o psaní webových textů nebo chystáte svůj internetový projekt a chcete začít psát? Máme pro vás několik tipů na blogy, které je dobré znát nebo je začít sledovat. O copywritingu toho najdete na internetu poměrně hodně. Některé rady jsou užitečné a jiné spíše obecné. Vybrali jsme pro vás 5 blogů, které píší skuteční mistři ve svém oboru. Nejen, že mají dlouholeté zkušenosti, ale nebojí se o své Know-how se svými čtenáři podělit.

Pro psaní na webu platí určitá pravidla, která vám pomohou ujasnit si, jak by měl text na webu vypadat. Zdrojem rad a tipů jsou nejen odborné knihy, ale i blogy a články od zkušených copywriterů. Vybrali jsme pár z nich, které vám při psaní pomohou.

 

Blogy o copywritingu, které vás ve vašem psaní posunou o kousek dál

ottocopy

Výborný blog, který píše copywriter Otto Bohouš. Součástí blogu jsou různé rady a tipy, které jsou podloženy i praktickými příklady. Nejen, že se nad články skvěle pobavíte, ale najdete tu spoustu užitečných informací, které se vám při psaní budou hodit. Navíc si zde můžete stáhnout e-book Pište jako copywriter, který vyšel také jako audiokniha.

 

Nejlepší copywriter

Další zajímavý blog píše copywriter Pavel Šenkapoun. V jeho zápisníku najdete mnoho skvělých článků o psaní textů i o češtině jako takové. Osobitý styl jeho psaní vás bude bavit. Své zkušenosti a rady, jak tvořit webové texty, sepsal Pavel Šenkapoun i v knize Web copywriting pro samouky.

 

O Psaní

Autorem dalšího oblíbeného blogu je Richard Dobiáš, který píše pod značkou Dobrý copywriter. Ve svých příspěvcích se vtipným stylem věnuje tématům web copywritingu i obsahové strategii. Do jeho blogování o psaní se okamžitě začtete.

 

MaK–Blog

Svůj blog píše i další zkušený copywriter Marián Kábele. Na jeho stránkách najdete články nejen o copywritingu, ale i obsahovém a idea marketingu. Svěží texty jsou doplněny praktickými ukázkami, takže se u jejich čtení budete dobře bavit.

 

Blog Včeliště

Inspirativní články najdete i na blogu Včeliště, což je internetová marketingová agentura. Na blogu jsou publikovány příspěvky týkající se témat obsahového marketingu, e-mail marketingu a dalších příbuzných oborů. Také zde si zdarma stáhnete e-book s názvem Ultimátní příručka copywritingu.

Blogů, které se věnují copywritingu a jsou přínosné, je velké množství. Pro inspiraci jsme vybrali 5 z nich. Máte tipy na další užitečné blogy? Napište nám je do komentářů pod článkem.

 

+ 2 tipy nakonec    

Pro všechny začínající psavce máme ještě dva tipy. Nejedná se sice o blogy, ale najdete zde také užitečné rady pro vaše psaní. Tím prvním je seriál Píšeme pro web, který napsal Marek Prokop. Články si přečtete na stránkách magazínu Interval.

Druhým je e-book 365 copy triků, který sepsala copywriterka Michaela Mužíková. E-book si stáhnete na jejím webu 365copytriku.cz.

Štítky: copywriting

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

1 komentář

  1. Jan Jenek

    Říj 11, 2017 v 14:30

    Děkuji za super tipy! Já se aktuálně rozmýšlím, zda zkusit tenhle kurzík https://copyvcelka.cz/outsourcing/ Co si o tom myslíte?

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *