CZ Konverze – prográmek pro konverzi češtin

14. února 2001

Hledáte nějaký nenáročný prográmek, který by vám umožnil převádět jednotlivé druhy kódování mezi sebou? Od dnešního dne jej nemusíte hledat – stačí totiž použít český freewarový prográmek CZ Konverze.

Instalační soubor, který má velikost pouhých 274 Kb, dokáže rychle stáhnout na svůj počítač i uživatel připojující přes pomalý modem. CZ Konverze je freeware, takže jej můžete používat zdarma bez jakýchkoliv poplatků po neomezenou dobu.

Jak už jsem napsal v popisu článku, CZ Konverze v2.51 je určen k převádění jednotlivých druhů kódování češtiny mezi sebou. Podporovány jsou tato kódování – Win CP1250, Kamenických, Latin-2, ISO Latin-2, Macintosh a samozřejmě, je zde také kódování, které se bezproblémově zobrazuje úplně všude – ASCII.

CZ Konverze

CZ Konverze v2.51 má velmi jednoduché a intuitivní ovládání. Prostě určíte vstupní soubor, jehož obsah chcete zkonvertovat do jiného kódování čestiny, poté zvolíte výchozí kódování tohoto dokumentu a druh zakončení řádků. Pokud to nevíte, můžete použít autodetekci. Poté stačí určit pouze kódování a název výstupního souboru a stiskem na tlačítko Proveď konverzi zahájíte samotnou konverzi. Ta proběhne velmi rychle a to je vše – obsah výstupního soubor je v jiném kódování. Jak prosté, milý Watsone…

Aktuální verzi programu si můžete stáhnout také na Stahuj.cz.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *