Interval.cz partnerem konference Java a .NET – integrace systémů

1. dubna 2003

Možná si ještě pamatujete na zajímavé příspěvky Jana Šedy, ve kterých přiblížil možnosti technologií Java a .NET. Dovolte, abychom vás pozvali na konferenci, která se těmito technologiemi zabývá a kde budete mít příležitost slyšet mimo jiné také pana Jana Šedu.

Konference je určena pro softwarové architekty a vývojáře, kteří mají zkušenosti nebo provozují aplikaci na Java platformě, chtějí se seznámit s vývojem nad .NET frameworkem a s možnostmi integrace technologií .NET a Java v heterogenním prostředí na bázi otevřených standardů.

Konference se koná 15. dubna 2003 v Praze na Žižkově, v hotelu Olšanka (ulice Táboritská 23) mezi 9:15 a 16:00 hodinou.

Z programu konference

Architektura aplikací nad .NET Frameworkem, vývoj J2EE a .NET

Služby nabízené aplikačními platformami jsou v zásadě analogické. Úvodní prezentace představí architekturu aplikací a technologie v .NET frameworku a porovná je s analogickými technologie ve světě Javy a J2EE. Rovněž budou představeny „enterprise“ schopnosti zahrnuté nativně v operačním systému, jako je automatická podpora distribuovaných transakcí, object pooling a queued components.
Jan Šeda, Microsoft s.r.o.

Vývoj klientských aplikací nad .NET Frameworkem

Nástup XML a webových služeb umožňuje daleko větší volnost při skládání distribuovaných aplikací z funkčních bloků. Vzhledem k pozici Microsoftu na desktopu a výborným vývojovým nástrojům je právě .NET framework ideální pro vývoj tenkých, tlustých i mobilních klientů – a to pro libovolné použité back-end technologie.
Michael Juřek, Microsoft s.r.o

OOP pomocí jazyka C#

Jazyk C# vychází podobně jako Java z rodiny jazyků C. Má moderní sevřenou syntaxi a vyznačuje se dokonalou objektovou čistotou. Zároveň obsahuje některé inovativní prvky, jako jsou autodokumentační komentáře nebo podpora AOP (aspect-oriented programming) pomocí atributů.
Jan Šeda, Microsoft s.r.o.

Integrace aplikací nad J2EE a nad .NET frameworkem

Skutečná platformová nezávislost webových služeb dává bezprecedentní možnosti při integraci v heterogenním prostředí. Dozvíte se o podpoře webových služeb v .NET frameworku a uvidíte praktickou ukázku integrace světů Javy a .NET frameworku.
Dobromil Podpěra, Cleverlance s.r.o.

Aplikační servery pro integraci aplikací (EAI)

Reálné integrační projekty vyžadují vytvoření řady obecných „infrastrukturních“ funkcí: řešení výpadků komunikace a selhání systémů, řízení procesů, formátové konverze, podporu ACID i business transakcí, agregaci zdrojů dat a jejich personalizace v portálových systémech a další. Závěrečný příspěvek vás seznámí, jak tyto pokročilejší funkce implementovat pomocí hotových aplikačních serverů.
Michael Juřek, Microsoft s.r.o.

Deatilní informace najdete na stránkách s programem.

Přihlášení na konferenci (registrace)

Registrační poplatek v ČR činí 500 Kč. Platba je možná na místě nebo fakturou. Účastníci obdrží daňový doklad. Všichni účastníci dostanou poukázku na výrazně dotovanou knihu o vývoji na platformě .NET

Registrovat se můžete na stránkách Microsoftu.
Bližší informace se dozvíte přímo na stránkách věnovaných konferenci.

Předchozí článek XSL transformace XML v ASP.NET
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *