Jarní Code Camp se přehoupl do druhé poloviny

28. dubna 2016

V sobotu 16. dubna proběhl v prostorách univerzitního akcelerátoru xPORT na Jarově v rámci vývojářského bootcampu Project Kick Off Day. Sešli se zde zástupci šesti partnerských firem s účastníky jarních kurzů Code Campu, které se tímto přehouply do své druhé poloviny. Mentoři odprezentovali přítomným sedmnáct projektů, na kterých budou Codecampeři po dobu šesti týdnů intenzivně pracovat. Dohled nad jejich prací zaštiťují partneři Code Campu, mezi něž patří Miton, Ackee, Skrz.cz, Heureka, Usertech, Bonami, StartupJobs, Twisto a Alza.

“Osobně vidím velký potenciál ve vývoji aplikací a zároveň ohromný nedostatek jejich kvalitních vývojářů. Proto iniciativy jako je Code Camp vítáme a rádi podpoříme. Samozřejmě také doufáme v to, že díky Code Campu získáme kvalitní vývojáře appek do našich řad, “ shrnul své dojmy z kurzu Tomáš Braverman, výkonný ředitel Heureka.

týmy_kickoff

Codecampeři se rozdělili do dvaceti týmů a nyní se snaží zúročit znalosti získané z první poloviny kurzu. Pracují například na aplikaci, která umí rozpoznávat iBeacon zařízení v okolí a reagovat na ně (zadavatelem je Alza), novou mobilní aplikaci vyhledávače slev Skrz.cz, aplikaci na rezervaci sdílených parkovacích míst v kancelářích v Praze a Liberci (zadavatelem je Heureka) nebo aplikaci, která umožňuje platbu mezi dvěma lidmi pomocí zvuku (zadavatelem je Twisto).

Partneři Code Campu vstupují do kurzů se stejným nasazením jako motivovaní účastníci. „Po prvním ročníku se Skrz.cz stal i podruhé hlavním partnerem Code Campu. Tento jedinečný projekt přináší kvalifikované vývojáře a společnostem nové posily s chutí se učit nové věci a technologie,“ řekl Petr Kováčik, ředitel Skrz.cz.

Code Camp je intenzivní kurz pro programátory inspirovaný v zahraničí a adaptovaný na české poměry. Má jeho absolventům poskytnout pevné základy, na nichž může řada z nich vystavět kariéru. „Naučil jsem se mnohé o vývoji hybridních aplikací, některých užitečných nástrojích. Máme skvělé lektory, kteří dokážou materiál velmi pěkně podat, případně nasměrovat, pokud narazíme či neřešíme problém optimálně. Zároveň nezapomínají ani na zábavnou stránku věci. Nemohu být nespokojen,“ zhodnotil průběh kurzu v jeho polovině Tomáš Beran.

utm kód

Kurz zahrnuje dvanáct devadesátiminutových lekcí, na kterých se účastníci scházejí jednou týdně. Domů si odnášejí úkoly ke zpracování a nyní i práci na projektech. „Pro letošek jsme otevřeli a naplnili tři jarní večerní kurzy mobilního vývoje po pětadvaceti pečlivě vybraných účastnících. Zároveň nás těší, že se mezi ně dostaly i čtyři dámy,“ uvedla Kateřina Hronová, ředitelka Code Campu.

Jarní kurzy se zaměřují na vývoj mobilních aplikací pro iOS, Android a hybridní vývoj mobilních aplikací. Motivace pro účast na Code Campu je různorodá, stejně jako skladba jeho účastníků. „Na iOS programuji už pár let. Víc než kvůli lekcím, které jsou zajímavé, jsem se přihlásil, abych poznal nové a zapálené lidi v oboru,“ řekl Stanislav Nováček, jeden z účastníků kurzu.

Jarní kurzy jsou, na rozdíl od letního Code Campu, určeny končícím studentům, absolventům a pracujícím, kteří se chtějí naučit vyvíjet mobilní aplikace na profesionální úrovni. „Dlouho jsem plánoval, že se naučím programovat aplikace pro mobilní zařízení a hlavně mám v hlavě nápad na takovouto aplikaci. Když jsem zjistil, že se chystá Code Camp s tímto zaměřením, přišlo mi to jako ten správný okamžik,“ uvedl Ondřej Liška, další z aktérů.

Mírně pokročilé základy programování, nejlépe v dotyčných programovacích jazycích, jsou vstupní podmínkou. Rychlost kurzu je tomu tedy přizpůsobena. „Tempo je docela rychlé, ale pomáhá mi to, že jsem vzdělaná v IT a mám praxi s Javou,“ řekla zástupkyně něžného pohlaví Oksana Savaryn, která se kurzů s chutí účastní. Poslední květnovou sobotu se Codecampeři opět sejdou na Project Demo Day, odprezentují své finální projekty a zároveň si vyslechnou hodnocení garantů.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *