Nejlepší doména pro Váš BLOG

19. srpna 2021

Nedávno jsme tu v článku řešili, jaké nové domény jsou vhodné pro provozování vašeho e-shopu. Nyní se pojďme podívat na to, jakou doménu je nejlepší registrovat pro váš blog. Z nadpisu i předchozí věty už je řadě čtenářů jasné, o které doméně mluvíme. Jde o doménu BLOG, která je mezi novými generickými doménami jednou z nejrychleji rostoucích TLD.

Od jejího vzniku v roce 2016 do dnešních dní jich je registrováno přes 600 tisíc. Zajímavé též je, že velké množství těchto domén neleží na internetu v režimu Parkování, tak jako to je u značné části domén obvyklé, ale BLOG vykazuje velkou míru dostupnosti webu s obsahem.

Kdo doménu BLOG nejvíce používá

Zájmová sdružení

Jsou to různá uskupení lidí, zájmové skupiny, které si registrují domény .blog, a následně si vytváří weby, kde s komunitou sdílejí své zájmy. Například kuchařské blogy, blogy o rybaření, modelaření či třeba o pěstování ovoce.

Firmy

Stále častěji se na doméně BLOG vyskytují prezentace, které vytvářejí firmy na podporu svých produktů, o kterých vytvářejí stránky s nápovědami, popisy, a marketingovou podporou svých produktů.

Freelanceři

Další skupinou, která využívá BLOG domény, jsou freelanceři, kteří se živý z affiliate programů některých velkých e-shopů a tvoří blogy o některých produktech, na které pak na těchto svých webech mají integrovanou reklamu, a inkasují tak peníze za proklik do spřátelených e-shopů.

Další uživatelé

Promotéři, hudební skupiny, producenti seriálů a podobně jsou též skupinami, které ve velkém použijí blog domény pro propagaci. A to například různorodých festivalů nebo jako průvodcem odvysílaným seriálem apod., veskrze taktéž jako marketingovou podporu svých produktů a služeb.

Proč zvolit .BLOG ?

  • Blog – je krátká a zapamatovatelná
  • Je to velmi srozumitelná doména, každý hned ví, co má od prezentace očekávat
  • Blog může být alternativou či doplňkem domény .com/.cz nebo jiné hlavní prezentace

Jak a kde zaregistrovat svoji BLOG doménu?

Registrovat domény BLOG můžete na www.czechia.com, kde k dané doméně dostanete i vlastní SSL certifikát úrovně Domain Validation od renomované autority DigiCert. U Czechia.com si pak můžete přímo zřídit i webhosting WordPress, který je nejpopulárnější blogovací platformou na internetu.

 

Další článek Něco málo o http/3

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *