poki.cz

9. srpna 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: prezentace domácího výrobce interiéru

Cílová skupina: široká veřejnost

Omezující podmínky: –

Použité technologie: HTML, CSS, JavaScript, Flash, PHP

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Luboš Rota


Komentář Plaváčkův

Charles from Viewport, tak nazývám chundeláče, který jako poslušný kačer na provázku cupitá za svým bezejmenným pánem. Ten mimochodem pod mým vedením naběhal odhadem sto tisíc letních megapixelů od okna k šatníku, odbočkou přes pohodlnou sedačku a zpět. Víte, v některých kruzích se o mě říká, že jsem zarytý CSS fundamentalista (na okraj – ještě nedávno jsem se domníval, že fundamentalista je hudebník hrající na fundu. Není tomu tak.) a že flashové animace nesmí na obrazovku mého počítače. Důkazem, že zmíněné tvrzení se nezakládá na pravdě, je můj dnešní příspěvek do víru pondělního kritického dění. Pravdou totiž je, že už bytostně nenávidím flashovou animaci pro animaci samotnou. Různě důmyslně poletující geometrické tvary měnící se v závislosti na libovůli autora a ničemu nesloužící mi způsobují kopřivku, což většinou odnáší už tak těžce churavějící nemocenská pokladna.

Roztomilá flashová hříčka s podvraťákem a pánem ukazuje, že s dobrým nápadem se dá vykouzlit na tváři OUI (obyčejného uživatele internetu) úsměv a on, stejně jako já, věnuje pár drahocenných minut prohánění nesourodé dvojice po ploše monitoru. A přestože se celému webu dá pár drobností vytknout (především jsem se zpočátku ztrácel v navigaci, grafická podoba webu by také snesla mírné vylepšení, několik stránek se nachází ve výstavbě), jedná se o technicky slušně zpracované dílko, které mě neurazilo. A mimochodem, nezapomeňte si zapnout zvuk.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *