Přichází Google Chrome 3.0

16. září 2009

Google udělal se svým webovým prohlížečem Chrome další krůček, když včera uvolnil sestavení 3.0.195.21 jako stabilní verzi.

Na verzi 3.0.195 se pracuje od srpna, přičemž hlavními novinkami je podpora elementů AUDIO, VIDEO (v praxi můžete otestovat na tinyvid.tv) a CANVAS z nové normy HTML 5, možnost kompletní změny vzhledu uživatelského rozhraní prostřednictvím skinů a synchronizace oblíbených položek. Novinek se dočkala i obdoba Rychlého přístupu, jak jej známe z Opery, našeptávač a výrazně rychlejší by mělo být zpracování JavaScriptu. Po řadě vývojářských sestavení a několika betaverzích tak třetí verze konečně dospěla do finále, kdy je připravena pro běžné uživatele.

Vývojáři samozřejmě neustávají ve své činnosti a aktuálně pracují již na čtvrté verzi, jež by měla například přinést ochranu proti tzv. „cross-site scripting“ útokům. Dá se očekávat, že se v brzké době dočkáme první betaverze.

Uživatelům tohoto prohlížeče by se novinka měla nainstalovat v rámci automatických aktualizací, stáhnout si ji ale můžete i z oficiálního webu (v době psaní této zprávičky tj. 16.9. 8:20 ale stažení nefungovalo) nebo přes přímý odkaz.

Zdroj: Google Chrome Releases.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

2 komentářů

  1. martinj

    Lis 10, 2009 v 9:34

    Me se nechce spustit ten instalatur, asi tam je nekde chyba.

    Odpovědět
  2. Karel Kilián

    Lis 10, 2009 v 13:50

    Mně se to teď spustilo zcela v pohodě – stahoval jsem instalátor odkazovaný v tomto článku.
    Čili problém bude někde jinde – osobně tipuji, že se Vám ten instalační balíček nestáhl celý (má mít 11 016 176 bajtů).
    Každopádně doporučuji stahovat nejaktuálnější verzi, kterou najdete v dnešním článku http://interval.cz/clanky/novinky-v-prohlizecich-firefox-vydal-3-5-5-a-slavi-pate-narozeniny/

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *