Ukázky knih ve flashi od vydavatelství Zoner Press

8. července 2009

Vydavatelství Zoner Press se rozhodlo vylepšit formát ukázek pro knihy.

Kromě klasického formátu PDF, který bylo vždy potřeba stáhnout na počítač, rozbalit soubor ZIP a otevřít, se začínají objevovat i ukázky knih, které jsou přímo ve flashi, a které jsou na první pohled podstatně praktičtější než ukázky v PDF.

Zde máte například flashovou ukázku ke knize Silverlight – datové služby. Můj názor je, že to vypadá to dobře a listování stránkami je prostě „boží“. Už jenom chybí jemné šustění otáčejících se stránek…

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

5 komentářů

  1. mol

    Čvc 10, 2009 v 17:49

    Ono taky mit PDF v ZIPu je naprosto ujetý. Kdyby tam byla PDFka přímo, tak se také otevřou rovnou v prohlížeči (ale zároveň si je mohu stáhnout pokud chci).

    Odpovědět
  2. Miroslav Kučera

    Čvc 10, 2009 v 17:52

    mol: divil byste se, kolik lidi si neumi stahnout PDFko do PC, kdyz se jim primo otevre v prohlizeci. A divil byste se, kolik lidi ma problem se zobrazenim PDFka primo v prohlizeci (prohlizec napr. casto na X minut vytuhne, a nic nedela, nez se konecne zobrazi). Proto je to v ZIPu, aby se VYHRADNE nabidlo stazeni souboru. Mozna vam to prijde ujete, nicmene, nam ne :-) Alespon podle nasich zkusenosti :-)

    Odpovědět
  3. mol

    Čvc 10, 2009 v 19:46

    A kdy jste to zkouseli naposledy? Pred nekolika lety bych s vami asi souhlasil, ale dneska Adobe Reader startuje uz prakticky hned (BTW minuty to vylozene nebyly snad nikdy) a ma ve vychozim nastaveni hned nahore v toolbaru velkou ikonku diskety, ktera dela presne to, co lidi znaji z wordu, excelu ap. — ulozi soubor. Takze se nemusi vysvetlovat zadne „Ulozit odkaz jako“, coz pravda mohl byt problem.

    Odpovědět
  4. Miroslav Kučera

    Čvc 10, 2009 v 21:26

    Zdravim, ono to neni o startovani, ale spise o rychlosti stahovani toho pdfka. Take se mi casto stavalo, ze kdyz jsem nainstaloval do noveho PC acrobat a prvni PDFko pro zobrazeni bylo primo pres web, tak se mi to pdfko proste nezobrazilo, protoze acrobat zobrazil dialogove okno, ktere bylo potreba odkliknout a proste bylo skryto za vsemi ostatnimi okny. Takze jsem na pdfko mohl cekat do alelujaaaa.

    Odpovědět
  5. mol

    Čvc 11, 2009 v 0:27

    To máte pravdu, že něco takovýho dělával, ale to už je dost dávno?

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *