ZONER spravuje 100.000 domén

10. února 2010

(Brno, 05. 02. 2010) – Společnost ZONER software spravuje více než 100.000 domén. Největší procento tvoří domény s koncovkou CZ, kterých ZONER nyní spravuje 60.000. Významný podíl mají i domény COM, NET a INFO, kterých je kolem 13.000, stejný počet připadá na domény EU.

Společnost ZONER, provozovatel webhostingového projektu CZECHIA.COM a registračního portálu regZone.cz, dosáhl na začátku roku 2010 významného milníku v počtu spravovaných domén. Celkem dnes pro zákazníky spravuje přes 100 tisíc domén různých koncovek z celého světa. Největší zastoupení mají samozřejmě domény CZ.

„Výrazný nárůst domén jsme zaznamenali na podzim 2009, kdy byla spuštěna registrace evropských domén EU s diakritikou a zákazníci začali mít zájem i o diakritiku v doménách COM nebo NET. Nyní spravujeme téměř 10.000 domén s háčky a čárkami, z toho 6.000 domén je s koncovkou EU,“ řekl Petr Komárek, ředitel internetové divize.

Nový impuls ke zvýšenému počtu registrovaných domén dalo také nedávné zlevnění velkoobchodní ceny domén CZ. Zákazníci tak mohou na stránkách projektů získat novou doménu již za 199 Kč bez DPH.

Více informací k webhostingovým projektům společnosti ZONER software najdete na stránkách www.czechia.com a www.regZone.cz.

O společnosti ZONER software, a.s.

Společnost ZONER software, a.s. (www.zoner.eu), je největší český producent softwaru v oblasti digitální fotografie, grafiky, multimédií a významný poskytovatel internetových služeb souvisejících s prezentací na internetu a e-komercí.

Společnost provozuje své služby pod značkami Czechia (www.czechia.com), Zoner inShop (www.inshop.cz), regZone (www.regzone.cz), Zoner Photo Studio (www.zoner.cz), Certifikační autorita Czechia (www.caczechia.cz), Interval.cz (http://interval.cz), Zoner AntiVirus (www.zonerantivirus.cz) a Zoner Press (www.zonerpress.cz). ZONER software patří mezi největší poskytovatele webhostingu v České republice, je akreditovaným registrátorem domén CZ a EU a v oblasti elektronické komerce je lídrem domácího trhu.

Kontaktní informace:

Martina Kubíková, marketingová manažerka internetové divize
e-mail: martina.kubikova@zoner.cz
tel.: +420 543 257 244

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *