Duplikace příspěvků ve WordPressu

21. března 2022

V dnešním článku jsem si pro vás připravil tip na velmi jednoduchý, ale za to extrémně užitečný plugin. Bavíme se o Post Duplicatoru, tedy nástroji pro jednoduché duplikování obsahu.

Tento nástroj oceníte v případě, že často tvoříte obsahově podobné příspěvky, nebo třeba i tehdy, když budete chtít otestovat novou verzi nějaké podstránky. Vytvoříte si kopii a můžete cokoliv bez starostí upravovat. Vše jedním kliknutím. Překopírují se i veškeré metadata, což je vhodné v případě využívání pluginu ACF. Nemusíte znovu nastavovat šablonu stránky, kategorie nebo náhledový obrázek – vše proběhne automaticky.

Plugin s radostí využijete i při tvorbě webů, pokud potřebujete spoustu testovacího obsahu pro otestování nebo před předáním klientovi. Z vlastní zkušeností vím, že to ušetří spoustu času.

Instalace a nastavení pluginu

https://cs.wordpress.org/plugins/post-duplicator/

Instalace pluginu je velmi jednoduchá. Stáhněte si jej a nainstalujte ve vaší administraci WordPressu. Následně rozšíření aktivujte.

V sekci Nástroje -> Post Duplicator můžete nastavit několik výchozích možností, jak se má plugin chovat.

  • Post Duplication -> první volba umožní použití tohoto pluginu pro všechny redaktory ve WordPressu, druhá volba umožní tuto funkci pouze pro aktuálně přihlášeného uživatele.
  • Post Author -> nastaví autora zkopírovaného příspěvku. Current User znamená, že autorem nově zkopírovaného příspěvku budete vy, jakožto přihlášený uživatel. Original Post Author znamená, že autor příspěvku zůstane stejný, tudíž se bude také duplikovat.
  • Post Status -> doporučuji nechat volbu draft (koncept). Pokud chcete, aby zkopírované příspěvky byly rovnou publikované, zvolte hodnotu publish.
  • Post Type -> výrazně doporučuji nechat nastavené na Same as original. 
  • Post Date -> datum zkopírovaného příspěvku. Můžete nastavit Duplicate Timestamp, což znamená, že datum zkopírovaného příspěvku bude stejné jako datum originálního příspěvku.
  • Duplicate Title -> následující textový řetězec se přidá do nadpisu zkopírovaného příspěvku.
  • Duplicate Slug -> následující řetězec se přidá do URL adresy zkopírovaného příspěvku. Slug můžete následně kdykoliv změnit u editace příspěvku.
  • Offset Date -> máte možnost nastavit časovou odchylku, která se přidá ke každému zkopírovanému příspěvku.

Já jsem u tohoto pluginu téměř nikdy nic nenastavoval, neboť mi výchozí nastavení přijde dostatečné.

Jak duplikovat obsah

Jsou dvě možnosti, jak obsah zduplikovat. Buď přímo z výpisu příspěvků, nebo v jeho detailu. Stačí kliknout na odkaz či tlačítko Duplicate Příspěvek (nebo v podobném změní, podle aktuálního typu obsahu).

Obsah se překopíruje, do nadpisu se přidá text „Copy“ a můžete se pustit do úprav zduplikovaného obsahu.

Nyní už víte jak s pluginem Post Duplicator zacházet. Práce s ním není složitá a dokáže ušetřit mnoho času. Pro vás, kteří se zabýváte tvorbou obsahu na internetových stránkách, bude Post Duplicator jistě šikovným pomocníkem.  Podobně užitečných doplňků není nikdy dost!

WordPress hosting na CZECHIA.com

Pokud ještě nemáte vlastní web a hledáte možnosti hostingu pro WordPress, navštivte stránky poskytovatele profesionálních webhostingových služeb CZECHIA.com.

Webhostingová varianta WordPress od Czechie nabízí okamžité zřízení webhostingu na serveru s operačním systémem Linux, podporou nejnovější verze PHP a automaticky předinstalovaným redakčním systémem WordPress. Během pár okamžiků tak můžete začít vytvářet svůj osobní blog, precizní prezentaci celé vlastní firmy, nebo například informační portál o jediném produktu či jejich skupině.

K WordPressu navíc získáte:
  • instalaci SSL certifikátu a nápomoc při nastavení přesměrování požadavků na https
  • pravidelné zálohy webhostingu a možnost návratu k předchozí verzi prezentace
  • automatické aktualizace jádra WordPress
  • základní zabezpečení administrace – GeoIP modul
Předchozí článek Jak najít útočníka?
Daniel Šenkyřík

Jsem PHP programátor se zaměřením na Nette a Wordpress. Mám za sebou dokončené vyšší desítky Wordpress projektů o různé složitosti - počínaje jednoduchými prezentacemi, přes eshopy až po velmi rozsáhlé projekty. Preferuji tvorbu vlastních šablon na míru.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *