GetSimple CMS: redakční systém, který nepotřebuje databázi

25. března 2013

Ne všechny webové stránky jsou sbírkou vzájemně propojených údajů, plné dynamicky sestavovaných výpisů položek z databáze. Ne každý web má blog s desítkami aktualizací měsíčně. Mnohdy prostě potřebujete vytvořit jednoduchý web o několika stránkách doplněný případně jednoduchou fotogalerií nebo kontaktním formulářem. Například firemní vizitku nebo nějaký pomocný microsite. V případě, že nechcete vše dělat ručně v HTML nebo snad k tomu ještě programovat nějaké vlastní jednoduché skripty pro sestavování hlavičky, obsahu a patičky, ale chcete mít k dispozici nějakou základní administraci, začnete uvažovat nad tím, jaké CMS použít. V řadě případů je použití CMS jako jsou Drupal, Joomla nebo WordPress zbytečně naddimenzované a právě pro tyto případy se skvěle hodí rychlý redakční systém GetSimple CMS – podrobnější informace o něm naleznete ve článku GetSimple CMS: jednoduchý a rychlý redakční systém, který nepotřebuje databázi.

Zdroj: maxiorel.cz

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

3 komentářů

  1. Martin

    Bře 25, 2013 v 16:40

    Ono se ovšem vždy ukáže, že i ty jednoduché stránky potřebují časem něco (diskuzní fórum atd..) kde prostě potřebuješ pokročilejší redakční systém.

    Navíc není důvod mít redakční systém bez databáze, to nemá žádné výhody. Když už něco menšího, tak například s SQLite.

    Odpovědět
  2. Jan Polzer

    Bře 26, 2013 v 8:54

    No, na microsites a různých jiných podpůrných webech nejsou potřeba ani časté aktualizace typu sekce s novinkami, ani to fórum.

    Když tedy něco s SQlite a ne zrovna velký Drupal, tak co?

    Odpovědět
  3. Petr

    Kvě 19, 2013 v 22:21

    GetSimple se dá s přehledem využít pro stavbu malých firemních stránek o rozsahu cca. 10-ti stránek úplně v pohodě.
    Pomocí pluginů lze přidat emailový formulář, vyhledávání, i fotogalerii. Navíc lze u systému nastavit „pěkné adresy“ už v administraci.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *