Jak nejrychleji zabezpečit webové stránky

29. května 2013

Kvalitní www projekty a e-shopy řeší bezpečnost na internetu jako jednu z priorit. Jak tedy nejrychleji zabezpečit www stránky?

Michal Altair Valášek na letošní konferenci TechED prohlásil, že: „V dnešní době již neexistuje mnoho důvodů, proč nepoužívat pro webové aplikace přístup přes SSL.“ A protože dnešní doba také tlačí kromě kvality na rychlost, otázkou je, jaký certifikát tedy vybrat.

DV, OV nebo EV certifikáty

Obecně se dají certifikáty rozdělit do tří skupin. DV certifikáty (Domain Validation) poskytují nejrychlejší způsob zabezpečení www stránek. Před vystavením se ověřují jen na základě potvrzení e-mailem, což je formalita, která trvá pár sekund. Samotné nasazení na webový projekt je pak pro šikovného admina otázkou pár minut. Hlavní úlohou těchto certifikátů je zabezpečit přenos dat na internetu.

U OV certifikátů (Organization Validation) dochází před vystavením ke kompletní identifikaci společnosti, pro kterou je SSL certifikát vystaven. To vede ke zvýšení důvěry v provozovatele www stránek. Dalším plusem je široká možnost jejich využití od jakéhokoli webového projektu, firemních stránek, až po rozsáhlé weby, e-shopy nebo intra/extranetové portály.

Pro ty, kteří upřednostňují nejvyšší ochranu a zabezpečení, se nejlépe hodí EV certifikáty s rozšířenou validací (Extended Validation). Jejich bonusem je mimo jiné výrazný zelený adresní řádek v internetovém prohlížeči, kde je jasná informace o společnosti, pro kterou byl SSL certifikát vydán, zároveň se tím snižuje možnost phishingu. I když se cena u těchto prestižních certifikátů pohybuje trochu výše, již dávnou nejsou prioritou pouze bank a finančních subjektů. Jejich pořizovací náklady se pohybují kolem 5 tisíc korun/rok.

Zabezpečíme váš web nejprodávanějším SSL – zn. Bleskově

Hledáte-li nejlevnější cestu, jak rychle a dobře zabezpečit stránky, řešením je SSL certifikát RapidSSL. Jde o leadera na poli levných certifikátů, který patří do skupiny DV certifikátů. Pro 99,9% prohlížečů nabízí plně důvěryhodný certifikát za velmi nízké pořizovací náklady od 1 Kč denně. Certifikát zabezpečí tvar domény s i bez www. Objednat ho můžete 24/7.

Nejširší nabídku SSL certifikátů za nejlepší ceny najdete na stránkách www.SSLmarket.cz. Všechny certifikáty v nabídce SSLmarket jsou důvěryhodné a nezpůsobují varovná hlášení v prohlížečích.

Kontakt: ZONER software, a.s., tel. 603 196 637, admin(zav)zoner.cz.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější